نوعی از تخته فیبر می باشدکه به روش خشک تولید میشود.ام دی اف علاوه بر این ویژگی مناسب سایر ورق های فشرده مانند تخته فیبر سخت شده نئوپان و تخته های چند لایه دارد.همین خصوصیات و مزایا باعث شده که mdf کاربردهای بسیار وسیعی داشته باشد.و حتی در مواردی از آن ها به عنوان جایگزین چوب استفاده می کنند.
استفاده از MDFاین امکان را به شما می دهد.که به راحتی از ظرافت و زیبایی آن استفاده کنید و حس و حال استفاده از چوب طبیعی را با دوام و مزایای بیشتری داشته باشید.
انواع روکش MDF
هایگلاس نیز نوعی ام دی اف است با این تفاوت که روکش آن با یک لایه پلکسی گلاس پوشانده میشود. پلکسی گلاس نوعی پلاستیک است که ظاهری بسیار شفاف و شبیه شیشه دارد که نسبت به شیشه سبکتر و مقاومتر است. تفاوت عمده روکش هایگلاس با دیگر روکشها در برق بودن و ظاهر آنها است. این نوع از روکشهای ام دی اف امروزه بسیار رایج شدهاند.
از دیگر روکشهای براق است که شباهتهای زیادی به روکش هایگلاس دارد. روکش اکریلیک به طور معمول دو برابر روکش هایگلاس ضخامت دارد. تنوع رنگ این روکشها بسیار زیاد است. ام دی اف اکریلیک در مقایسه با هایگلاس براقتر است و مقاومت بیشتری نسبت به خراشیدگی دارد. از طرفی هم این روکشها دارای تمام مزایای روکشهای پی وی سی (PVC) از جمله فرم پذیری و قابلیت انعطاف بسیار بالایی در دمای ۸۰ تا ۷۰ درجه سانتیگراد در داخل پرس ممبران را دارد. از مهمترین نقاط قوت این روکشها مقاومت آنها در برابر اشعه ماوراءبنفش و همچنین قابلیت ترمیم باف سطحی از طرق واکس و پولیش است.
پی وی سی از جمله رایجترین روکشهای استفاده شده در ساخت انواع ورقهای ام دی اف است که عمدتاً در بازار تحت عنوان ممبران شناخته میشود. نوار پی وی سی محصولی است که برای پوشاندن لبههای بریده شده و بدون روکش ام دی اف و نئوپان استفاده میشود. نوار پی وی سی از مواد بسیار مقاوم و پلاستیکی تهیه میشود.
لترون یکی از ضعیف ترین و ارزان ترین انواع روکش کابینت است. این روکش معمولاً برای نوار لبه ها و روکش کاری پروفیل ها استفاده می شود و برای ساخت کابینت به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مقاومت لترون در برابر رطوبت، حرارت، ضربه و خش بسیار اندک است. همان طور که از نام آن پیدا است، با جنسی مانند کاغذ روبرو هستیم.
روکش ملامینه از محدود روکش هایی است که برای چسباندن روی ام دی اف نیازی به چسب ندارد. دلیل آن نیز استفاده از رزین در ساختار آن است که خود نوعی چسب به شمار می رود. میزان مقاومت ملامینه در برابر خراشیدگی و سایش بسیار بالا است. قیمت آن نیز نسبت به دیگر انواع روکش ام دی اف منطقی است. لبه کابینت هایی که با این روکش ساخته شده اند را می توان به سادگی ماشین کاری نمود.
یکی از زیباترین انواع روکش های ملامینه، روکش های سینکرونایز (فوق برجسته) هستند. روکش های سینکرونایز نوع خاص و جدیدی از ملامینه و بهترین نوع از روکش های ملامین هستند. البته روکش های سینکرونایز در میان روکش های وکیوم ممبران نیز موجود هستند که بیشتر از نوع ملامینه آن مورد استفاده کابینت سازان قرار می گیرد، چرا که مدل وکیوم ممبران آن امکان استفاده در ورق های طرح دار را نیز دارد. عمده ترین و با ارزش ترین تفاوت روکش های سینکرونایز نیز، همان طور که از نامشان پیدا است، برجستگی است. بر خلاف ام دی اف ساده و بسیاری از انواع روکش ممبران، ورق های سینکرونایز دارای بافت بسیار زیبا و شبیه به چوب واقعی هستند
کابینتی که با چوب طبیعی و خالص ساخته شده باشد، قیمت زیادی دارد؛ مدت زمان زیادی برای ساخت آن لازم است؛ و کمتر کسی از عهده خرید آن برمی آید. روکش چوب طبیعی برای برطرف کردن این معایب ساخته شده است. کافی است هر نوع چوب مصنوعی (مانند ام دی اف) را انتخاب کرده و با روکش چوب طبیعی آن را آراسته کنید.
این روکش ها معمولاً از جنس بلوط، راش و ملچ هستند. ظاهر آشپزخانه شما با این روکش سنتی و حال و هوای طبیعی به خود می گیرد. همچنین احساس و بوی چوب واقعی نیز در این روکش به کابینت شما منتقل خواهد شد. مراقبت از این نوع روکش دشوارتر از انواع دیگر است. همان طور که می دانید چوب در برابر رطوبت و حرارت مقاومت بالایی ندارد. از این رو باید از آن به خوبی مراقبت کرد. جلا دادن روکش چوبی با پارافین مخصوص اهمیت زیادی دارد.
البته روکش چوب طبیعی که طرحی کاملا شبیه به چوب دارد و از جنس پی وی است نیز در میان روکش های ممبران موجود است. تصویر بالا نیز نمونه ای روکش های طرح چوب طبیعی ممبران است.
.
روکش یو وی یکی از جدیدترین انواع روکش ام دی اف است. بیشتر روکش هایی که در این مطلب به آنها اشاره شد، در برابر نور خورشید مقاومت پایینی دارند. البته این مقاومت پایین به این معنا نیست که کیفیت آنها پایین است. به طور کلی هر محصولی به مرور در برابر نور کیفیت آن کاهش می یابد. روکش یو وی این نقطه ضعف را به هیچ عنوان ندارد. سطح آن مانند هایگلاس و اکریلیک (با درجه ای کمتر) براق است
این روکش معمولاً دارای 9 لایه است و پروسه ساخت آن طولانی مدت و گران قیمت است. معمولاً در برخی ادارات که نور خورشید بسیار به داخل آن می تابد از این روکش استفاده می شود. روکش یو وی در برابر اشعه ماورای بنفش مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد
نظر شما در باره این مقاله برای ما مهم است